Colleges / workshops en trainingen

Passend onderwijs, psychosociale hulpverlening en diverse instanties hebben weinig kennis en kunde van hoogbegaafde kinderen en de problematiek die er rondom is.
Wij hebben daarom als doel de maatschappij voor te lichten en ervoor te zorgen dat de juiste mensen beschikken over de juiste kennis.  Juist hierom kunt u bij ons ook terecht voor het geven van colleges/ modules op HBO en MBO opleidingen. Wanneer deze kinderen vroeg gesignaleerd worden met hoogbegaafdheid kan er vanaf een jonge leeftijd de juiste begeleiding gegeven worden. Dit voorkomt vele soorten problematieken  en schooltrauma’s.

Colleges

We bieden aan zowel MBO als HBO opleidingen colleges aan die alles facetten rondom hoogbegaafdheid onder de loep nemen. Denk aan cognitieve, sociaal en emotioneel aspecten alsmede praktische voorbeelden en handvatten. Het aantal colleges en de diepgang kunnen in overleg bepaald worden.

Trainingen

Speciaal voor leerkrachten/ klassenassistenten/ medewerkers  KDV of peuterspeelzaal. De invulling kan op maat gemaakt worden, al naar gelang de behoefte aan informatie / praktische voorbeelden en interactie. Graag denken we met u mee en gaan we in gesprek. 

Workshops

Workshop om kinderen in de klas zich bewust te laten worden dat ze anders denken en mogen zijn. Het biedt inzicht in de klas dat iedereen op een andere manier aan het werk gaat en andere ontwikkelpaden bewandelen.  Dit kan bij zowel kinderdagverblijven, kindcentra als de basisschool  groep 1 t/m groep 8. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 
E-mailen
Bellen