Even voorstellen: Laura Vermeulen

Mijn naam is Laura Vermeulen en ik ben moeder van 2 prachtige hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen. In het verleden ben ik werkzaam geweest als e-businessconsultant. Gedurende mijn loopbaan liep ik voortdurend tegen mezelf aan; is dit nu echt wat ik wil? Na lang denken en voelen kwam ik tot de conclusie dat ik beter tot mijn recht zal komen wanneer ik ga werken met mensen. Ik heb de behoefte om mensen te helpen door middel van open en praktisch contact en niet vanuit een grote organisatie.

Daarom heb ik in 2008 besloten me om te laten scholen tot opvoedcoach. Deze opleiding voelde gelijk goed: het gaat om het coachen / begeleiden van ouders en hun opvoedvraagstukken. Inmiddels is mijn oudste dochter geboren, een kindje met veel gebruiksaanwijzigingen. Typische huilbaby die heel gevoelig reageert op allerlei prikkels. Gezien mijn thuissituatie en de behoefte om me verder te ontwikkelen ben ik een thuisstudie praktische ontwikkelingspyschologie gaan volgen. Dit om me verder te verdiepen in de ontwikkelingen van een kind.

In de tussentijd heb ik met een aantal ouders en cliënten gewerkt met als doel langzaam mijn praktijk op te bouwen. Het lot bepaalde anders. Een hele zware bevalling van mijn jongste zoon zorgde ervoor dat ik langdurig moest herstellen. In deze tijd werd me duidelijk dat ook mijn jongste zoon heel gevoelig is voor prikkels. Getriggerd door mijn prachtige, unieke kinderen en mijn behoefte om verder te leren ben ik begonnen aan de opleiding tot nieuwetijdskindercoach. Een opleiding voor het werken met ouders en kinderen die hoogsensitief zijn. Een cadeau voor mezelf! De verdieping tot Energetische Kindertherapeut heb ik in het voorjaar van 2015 mogen afronden.

Op de basisschool blijken mijn kinderen 'anders' te zijn dan andere kinderen. De oudste loopt voor, leest heel vlot en heeft hele andere interesse gebieden. De jongste rekent met 3 jaar, heeft een grote woordenschat en doet ook andere dingen dan gemiddeld op deze leeftijd. Een hele zoektocht begint; wat is er aan de hand behalve dat ze beiden heel erg gevoelig zijn? Uiteindelijk ( jawel, ook ik heb het hele traject doorlopen) blijkt dat beide kinderen hoogbegaafd zijn. Beiden volgen nu full-time hoogbegaafden onderwijs en houd ik me bezig met zoveel mogelijk leren , leren over deze kinderen, andere mensen voorlichten, zorgen dat er mogelijkheden zijn voor deze kinderen. Want dat dat nodig is blijkt wel wanneer mijn jongste zoon op z'n 7e deels uitvalt in het onderwijs. Hij gaat naar een dagbesteding om weer bij te komen. Uiteindelijk gaat het allemaal weer de goede kant op, maar het kost heel veel energie. 

Naast Dankema heb ik mijn eigen praktijk Newkidstoday waar ik ouders en kinderen begeleidt door middel van energetische therapie.

Gevolgede opleidingen / cursussen:

2020 -2020           :  Master voor Toegepaste Psychologie, richting Kind en Jeugd
2020                      :  HB-Professional bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid
2018-2019            :  Novilo, Talentonderwijs Hoogbegaafdheid in de praktijk, Utrecht
2014 / 2015          : Energetische kindertherapeut  - SNRO, KTNO, LVNG, VBAG en BATC geaccrediteerd

2013                      : Nieuwetijdskindercoach - SNRO, KTNO, LVNG, VBAG en BATC geaccrediteerd
2009 /2010           : Opvoedcoach bij BGL & Partners     



 
E-mailen
Bellen