Even voorstellen: Eline van der Steen

Mijn naam is Eline van der Steen en ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt als creatief docent op verschillende niveaus van bassischool tot Hoger onderwijs en op de schilderschool van 3 tot 76 jaar. 

Toen ik zelf 3 hoogbegaafde kinderen kreeg heb ik er noodgedwongen voor gekozen thuis te zijn bij onze kinderen, omdat mijn hoogbegaafde kinderen uitvielen in het reguliere systeem. In die periode ben ik me gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hoog gevoeligheid. Daarnaast ben ik cursussen gaan volgen bij o.a. Novilo en ontdekte ik de impact van de wisselwerking tussen creatief werken en de gemoedstoestand van hoogbegaafde kinderen. Dat boeide me en ik heb mede daardoor de keuze voor de opleiding van de Echa-Ritha gemaakt. 

Ondertussen ben ik op allerlei terreinen actief met kinderen en ouders: bij het begeleiden van kinderen, het geven van creatieve lessen op HB-scholen, het ondersteunen van kinderen en ouders met hoogbegaafde kinderen. Ook het beeldend werken met hoogbegaafde dyslectische kinderen heb ik veel ervaring mee.

Wat steeds terug komt en mij elke keer weer intrigeert en boeit is dat kinderen door hun eigen creatief werk zichzelf uiten, zichzelf tegenkomen. Als je dit met kinderen stap voor stap begeleidt krijgen ze heel veel inzicht in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze doen. Dit samenspel tussen kinderen vind ik heerlijk uitdagend om te doen. Ik krijg daar veel energie van en de kinderen zelf ook. Die stralende ogen daar doe je het voor. 

Opleidingen                   
2019-2020      Opleiding ECHA-Ritha - specialist Hoogbegaafdheid
2020                 HB-Professional bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid
2018-2019      Novilo, Talentonderwijs Hoogbegaafdheid in de praktijk, Utrecht
2018                Visual Thinking, Apeldoorn
                         Visuele communicatie
2007-2009      Hogeschool Arnhem Nijmegen NOD
                         Pedagogische didactische bekwaamheid    
2002-2006      Perk Interieuropleiding, Eindhoven meubelontwerp, interieur- en beeldvormgeving 


 
E-mailen
Bellen